Catalyst Venturesin ja MTV:n tukema Rovio Pet Foods palkittiin Kasvaja-sertifikaatilla Varsinais-Suomen parhaana kasvuyrityksenä

TUNNUSTUS

|

19.06.2024

Kauppalehti on myöntänyt Kasvaja-sertifikaatin Rovio Pet Foodsille tunnustuksena yrityksen vahvasta kasvusta ja menestyksekkäästä liiketoiminnasta. Kasvaja-sertifikaatti on arvostettu tunnustus suomalaisille kasvuyrityksille, jotka ovat osoittaneet poikkeuksellista kasvupotentiaalia ja tuloksellista toimintaa.
Rovio Pet Foods Oy on noussut nopeasti tunnetuksi kotimaiseksi toimijaksi alalla kasvattaen liikevaihtoaan merkittävästi viime vuosien aikana. Yrityksen vahvat asiakassuhteet sekä jatkuva panostus tuotekehitykseen ja innovaatioihin ovat olleet avainasemassa kasvutarinassa.
”Panostimme vahvasti vuonna 2023 brändiemme tunnettuuden kasvattamiseen, yhtenä päämediana oli tv-mainonta. Olemme erittäin tyytyväisiä kohderyhmän tavoittamiseen ja kuluttajien antamaan palautteeseen. Panostus mainontaan tuotti hyvää tulosta ja merkittävää tunnettuuden kasvua”, sanoo Rovio Pet Foodsin toimitusjohtaja Tero Rovio.
”Catalyst Ventures sijoitti Rovio Pet Foodsin sijoituskierroksessa joulukuussa 2022 Media-for-Equity -mallilla MTV:n medioiden käyttöoikeutta. Vuoden 2023 aikana Rovio Pet Foods lanseerasi Rehti™️-sarjaan uutuustuotteita, joiden myyntiä jakeluketjulle ja sieltä edelleen kuluttajille tv-mainonta oli tulemassa. Vuoden aikana Rovio Pet Foodsin Werraton™️ ja Rehti™️ koirien täysravintobrändien spontaani tunnettuus kaksinkertaistui. On ollut hienoa pystyä tukemaan yhdessä MTV:n kanssa merkittävällä tavalla suomalaisen kasvuyhtiön menestystä ja kasvua”, kertoo Catalyst Venturesin Juha Saarinen.

Panostus tutkimus- ja tuotekehitystyöhön

Vahva tuotekehitysosaaminen on ollut keskeisessä roolissa yrityksen menestyksessä.
”Meidän on mahdollista olla edelläkävijöitä, nopean sekä innovatiivisen tuotekehityksemme ansiosta. Eläinravitsemuksen asiantuntijamme Susanna Särkijärvi hyödyntää alan uusinta tutkimustietoa lemmikkien ravitsemuksesta suunnitelmissaan, jotka huomioidaan myös lyhyen aikavälin toteutuksissa”, toteaa Rovio Pet Foodsin toimitusjohtaja Tero Rovio. Yritys panostaa jatkossakin tulevaisuuden kannalta tärkeään tutkimus- ja kehitystyöhön. ”Tavoitteenamme on tarjota lemmikeille parasta mahdollista ravintoa, vastuullisuuden arvoja kunnioittaen”, kiteyttää Tero Rovio.
”Olemme erittäin ylpeitä saadessamme vastaanottaa Kasvaja-sertifikaatin tunnustuksena työmme tuloksista. Kiitos kuuluu koko henkilökunnalle sekä asiakkaille, joiden luottamus on mahdollistanut menestyksemme. Jatkamme innolla kasvutarinaa, ja tavoitteemme on kehittyä johtavaksi vastuulliseksi asiantuntijaksi kotimaisessa lemmikkiruokamarkkinassa”, kertoo Rovio.

Suomalaista laatua, kotimaisista raaka-aineista

Tero Rovio perusti Rovio Pet Foodsin vuonna 2019. Vuoden kuluttua perustamisesta lemmikkiruokien valmistukseen suunniteltu uusi tehdas oli jo toiminnassa. Tehdas sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella 9-tien kupeessa ja lähellä raaka-aineiden tuottajia. Raaka-aineet hankitaankin niin läheltä kuin mahdollista.
”Kun toimintaa aloitettiin, oli Suomessa myytävistä lemmikkien kuivaruuista vain muutama prosentti kotimaisia", Tero Rovio muistelee. "Olemme ketterä kotimainen toimija, joten saimme tuotekehityksen ja tuotannon nopeasti käyntiin tehtaan valmistuttua. Korona ja voimakas inflaatio haastoivat meidät tarkastelemaan suunnitelmiamme heti alkutaipaleella. Onneksi pystymme reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin, koska kaikki suunnittelusta valmistamiseen ja pakkaamiseen asti tapahtuu omassa tehtaassamme ilman ylimääräisiä välikäsiä.”
Rovio Pet Foodsin valmistamat kotimaiset koirien ja kissojen Werraton- ja Rehti -tuotteet ovat saaneet markkinoilta hyvää palautetta. Koronan käynnistämä pentubuumi sekä kotimaisuuden arvostus näkyvät tuotteiden kysynnässä. Koronan aikana kotimaisuus trendinä vahvistui entisestään ja suomalaiset ovat huomanneet miten tärkeää on turvata elintarvikkeiden, kuten myös lemmikkien ruoan valmistus kotimaassa.
”Tuotteista on tullut tosi hyvää palautetta ja kotimaisuutta arvostetaan, samoin sitä, että koko prosessi tapahtuu saman katon alla tuotekehityksestä alkaen”, Tero Rovio kertoo. "Tuotteiden kuluttajahinnat ovat ulkomaisiin vaihtoehtoihin nähden kilpailukykyisiä."

Panostukset toiminnan vahvaan kasvuun

Yrityksen liikevaihto kuluvalla tilikaudella lähentelee noin 5,5 miljoonaa euroa. Toimitusjohtajan laskelmien mukaan sen odotetaan nousevan tuotannon tehostamisen ja toiminnan laajentumisen myötä 15 miljoonaan euroon viiden vuoden kuluttua. Tehdas pystyy kymmenkertaistamaan tuotannon nykykapasiteetista. Osa kapasiteetista on käytössä omien tuotemerkkien valmistukseen ja osa sopimusvalmistukseen. Käynnissä olevat neuvottelut sopimusvalmistuksesta kv-markkinoille tulevat toteutuessaan olemaan merkittäviä, ja siivittävät toiminnan vahvaa kasvua.
­”Tehtaalla tullaan jatkossa hyödyntämään aurinkovoimaa suunnitteilla olevan aurinkopuiston ansiosta. Alkukesästä tuotteiden pakkaaminen vaihtuu robottiaikaan, mikä tehostaa pakkaamon toimintoja entisestään. Suunnitelmissa on myös logistiikkakeskuksen rakentaminen tehtaan alueelle lähivuosina”, kommentoi Rovio.
Mikä on Kasvaja-sertifikaatti?
Kauppalehden myöntämä Kasvaja-sertifikaatti on arvostettu merkki suomalaisesta menestyksekkäästä liiketoiminnasta ja kasvusta. Sertifikaatti myönnetään yrityksille, jotka ovat onnistuneet kasvattamaan liiketoimintaansa merkittävästi kolmen viimeisen vuoden aikana, ja jotka ovat osoittaneet vahvaa taloudellista suorituskykyä.