Jääkiekon MM-kisoja MTV:llä seurasi jälleen jättiyleisöt – yhteensä 3,7 miljoonaa suomalaista

KATSELU

|

( PÄIVITETTY 11.06.2024 )

28.05.2024

Jääkiekon MM-kisat (10.5. - 26.5.2024) MTV:n kanavilla ja palveluissa tavoittivat kokonaisuudessaan 3,7 miljoonaa suomalaista – eli lähes 70 % koko väestöstä.
Suomen taival jääkiekon MM-kisoissa päättyi myöhään torstaina 23. toukokuuta Ruotsia vastaan. Kotikatsomoissa elettiin mukana tiiviisti: torstain lähetystä seurasi lähes 2,2 miljoonaa katsojaa, ja lähetyksen keskikatsojamäärä oli 1,45 miljoonaa. Televisiossa eniten katsojia keräsi toinen erä, jolloin keskikatsojamäärä MTV:llä nousi 1,53 miljoonaan ja kanavien katseluosuus oli reippaasti yli 80 %.
Tv-keskikatsojamääriä tarkasteltaessa tämä torstain ottelulähetys on ollut vuoden katsotuin ohjelma MTV:llä – samana iltana erätauolla esitetyn Kymmenen uutisten jälkeen. Kaikkien kanavien ohjelmistosta katsotumpia ovat ainoastaan Ylen presidentinvaali-iltojen lähetykset.
Loppuottelussa sunnuntaina 26.5. nähtiin Sveitsin ja Tshekin taisto, joka päättyi kotiyleisön hurratessa Tshekin maailmanmestaruuteen. MTV:llä esitetty finaali sai kesäisenä iltana kokonaiskeskikatsojamääräkseen yli 830 000 katsojaa, tavoittaen kokonaisuudessaan yli 1,6 miljoonaa katsojaa.
Leijonat on kansakuntaa ainutlaatuisella tavalla yhdistävä ilmiö. Joukkueen matkaa MM-kisoissa seurasi MTV:n kanavilta näissäkin MM-kisoissa merkittävä osa suomalaisista. Finaaliviikonlopun tapahtumat ovat aina kiehtoneet suomalaisia isosti myös silloin, kun Leijonien urakka on ohi”, MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero kommentoi.
Lähde: Finnpanel TotalTV-mittaus (mukana MTV Katsomo) tavoittavuus 1 min katselua ja Finnpanel TV-mittaritutkimus (TV-katselu erien ja osuuden suhteen ja vertailuna katsotuimpiin).