MTV:n Liiga-lähetyksissä puretaan miesten syöpiin liittyviä tabuja

YHTEISTYÖ

|

( PÄIVITETTY 14.03.2024 )

16.11.2023

MTV, Syöpäsäätiö ja Liiga ovat luoneet uudenlaisen yhteistyömallin lisätäkseen tietoutta miesten yleisimmistä syövistä, purkaakseen miesten syöpäsairauksiin edelleen liittyviä tabuja ja kerätäkseen varoja syöpätutkimuksen hyväksi.
Maaliskuussa Munien puolesta -keräyksen tavoitteena on kerätä varoja miesten yleisten syöpien tutkimuksen hyväksi ja lisätä yleistä tietoisuutta miesten syövistä. Tule yrityksenä mukaan ykkösketjuun Munien puolesta! Osta yrityksellesi jääkiekkoaiheinen tukipaketti tai tee yrityslahjoitus miesten syöpien tutkimukseen. Munien puolesta -keräys jatkuu maaliskuun loppuun asti.
Miesten syövät ovat yleistyneet viime vuosien aikana. Samaan aikaan tietoisuus syöpätaudeista ei valitettavasti ole riittävällä tasolla, vaikka esimerkiksi eturauhassyöpä on kaikkialla länsimaissa yleisin syöpä. MTV:n, Liigan ja Syöpäsäätiön uudentyyppisellä yhteistyöllä jaetaan tietoa tärkeän asian puolesta, puretaan miesten syöpäsairauksiin liittyviä tabuja sekä kerätään varoja syöpätutkimuksen hyväksi. Yhteistyö näkyy MTV:n Liiga-sisällöissä sekä MTV:n lisäksi Liigan kanavissa ja mm. kaikilla Liiga-paikkakunnilla.
Haluamme vierailulla purkaa turhaa häpeää, mikä miesten syöpiin voi liittyä. Kaikista terveysongelmista on voitava puhua suoraan. Samalla muistutamme katsojia siitä, että on tärkeää hakeutua ajoissa lääkäriin, jos mitään poikkeavia vaivoja ilmenee”, sanoo MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Ari Vallin.
Professori, urologi Antti Rannikko muistuttaa, että ilman Syöpäsäätiön tukea syöpätutkimusta voitaisiin Suomessa tehdä merkittävästi vähemmän: ”Tämän päivän syöpätutkimus on huomisen hoitoa. Painimme ihan saman resurssipulan kanssa kuin mistä voimme sote-uutisoinnin yhteydessä kuulla päivittäin. Syöpäsäätiölle lahjoittavat ovat tukeneet lukuisia tutkimushankkeita Suomessa vuosien varrella ja mahdollistaneet myös minun työtäni.
On todella mielenkiintoista päästä tekemään yhteisteistyötä tärkeän asian puolesta. Löysimme Syöpäsäätiön ja Liigan kanssa hyvän yhteistyömallin, jonka kautta tavoitamme erinomaisesti suomalaiset miehet sekä MTV:n Liiga-lähetysten kautta että Liigan medioissa ja ottelutapahtumissa. Yhteistyöhön liittyy myös Syöpäsäätiön varainkeruukampanja, jolla tuetaan miesten syöpäsairauksien tutkimusta Suomessa,” kommentoi Liiga-yhteistyöratkaisuista MTV:llä vastaava Commercial Producer Riku Kalttonen.
Eturauhassyöpä on Suomessa miesten yleisin syöpä, nykyään koko Suomen tavallisin syöpä ja yksi miesten yleisimmistä kuolinsyistä. Eturauhassyöpään sairastuu vuosittain yli 5000 miestä.
Kivessyöpä on harvinaisempi syöpä. Vuosittain Suomessa todetaan noin 150-170 uutta kivessyöpää. Se on nuorten miesten yleisin syöpä, ja tapausmäärä on suurin 25–39-vuotiailla.
Syöpäsäätiö on rahoittanut lahjoitusvaroilla miesten syöpien tutkimusta jo vuodesta 1950. Vuonna 2022 Syöpäsäätiö jakoi tutkimusapurahoja yli 7,3 miljoonalla eurolla.