MTV:n vahva startti vuoteen 2021: MTV3 kasvatti eroa muihin kaupallisiin kanaviin ja Sub kasvoi viidenneksen

KATSELU

|

( PÄIVITETTY 10.03.2021 )

08.02.2021

MTV kasvoi tv-yhtiöistä vahvimmin tammikuussa 2021, ja MTV:n kaupallinen katseluosuus nousi yli 46 prosenttiin. MTV3 oli tammikuun katsotuin kaupallinen kanava. Sub jatkaa Suomen kolmanneksi suurimpana kaupallisena kanavana, ja tammikuussa Subin katselu kasvoi jopa viidenneksellä.

Tavoittavuus kasvoi: MTV:n kananavat tavoittivat tammikuussa 2,6 milj. suomalaista päivässä

MTV nosti kaupallista katseluosuuttaan viisi prosenttiyksikköä edellisvuoden tammikuusta, ja osuus oli nyt yli 46 %*. Katseluajan lisäksi MTV nosti myös tavoittavuuttaan: MTV:n kanavat tavoittivat tammikuussa 2,6 miljoonaa suomalaista päivässä.

MTV3-kanavan katselu kasvoi 12 %, Subin jopa 20 %

Tv:n katselu kasvoi tammikuussa 7,5 % edellisvuoden tammikuuhun verrattuna. Tv:n katselu oli tammikuussa korkeammalla kuin viiteen vuoteen tammikuita verrattaessa.
Eniten suomalaiset lisäsivät MTV:n kanavien katselua: MTV3-kanavan katselu kasvoi 12 % ja Subin peräti 20 %. Sub vahvisti asemaansa kolmanneksi katsotuimpana kaupallisena kanavana ja kuroi kiinni eroa Neloseen, jonka katselu väheni 14 %.
MTV:n kanavien kasvu kertoo MTV:n pitkäjänteisestä ja suunnitelmallisesta ohjelmasisältöjen ja markkinointiviestinnän kehittämisestä.
"Tutkimme jatkuvasti, millainen sisältö suomalaisia kiinnostaa. Etsimme uusia ohjelmaformaatteja, vahvistamme ennestään suosittuja sisältöjä ja hyödyntäen vahvuuksiamme rakennamme menestyvää ohjelmistokokonaisuutta", kertoo Iina Eloranta MTV:n kanavajohtaja.

Viihde, uutiset ja urheilusisällöt siivittivät katselun kasvua

MTV:n tammikuun kasvua siivittivät muun muassa koko kansan rakastamat viihdeohjelmat, Putous ja Kuutamolla, menestyksekäs uusi ohjelma Laulu rakkaudelle – Secret Song Suomi. Myös Kymmenen uutisten keskikatsojamäärä kasvoi neljänneksen edellisvuoden tammikuuhun nähden, ja erityisen paljon kasvua kertyi viikonlopun lähetyksille – 66 %.
Subin mahtavan kasvun takana olivat päivittäinen elokuvatarjonta, jääkiekon Liiga-ottelut sekä suosikkikomediat Rillit huurussa, Frendit ja Simpsonit.
mtv-palvelu (mtv.fi, mtv-palvelu sovellus) näyttää muun muassa MTV3:n, Subin ja AVA:n ohjelmia ja kehittyy nyt entisestään tuoden ihan omia sisältöjä MTV:n vahvaan ohjelmatarjontaan – uusi australialainen päivittäissarja Home and Away alkoi mtv-palvelussa helmikuun alussa ja vauhdittaa saippuasarjojen katselua.
Lähteet: Finnpanel TV-mittaritutkimus (TV-katselu) ja TotalTV-tutkimus (TV ja onlinekatselu) ja MTV:n online-luvut Adobe Video Analytics.
Kokonaiskeskikatsojamäärä = katselu tv:n ja muiden laitteiden kautta sisältäen tallennekatselun ja eri tv-esityskertojen katselun.
Tavoittavuus = vähintään kolme minuuttia yhtäjaksoista katselua. * 15–64-vuotiaiden keskuudessa parhaaseen katseluaikaan 18.00–24.00