MTV:n syysohjelmistolle upea vastaanotto - katseluosuus huippukorkealla

KATSELU

|

( PÄIVITETTY 11.12.2023 )

27.09.2023

MTV:n suoratoistopalveluiden parissa käytetty aika on kasvanut edelleen ja MTV:n osuus kaupallisesta tv-katselusta on omaa luokkaansa, 58 %. MTV:n viihdeohjelmista moni on saavuttanut miljoonayleisöjä, kärjessä on Tanssii Tähtien Kanssa jopa 1,7 miljoonan katsojan tavoittavuudella.

MTV:n osuus koko TV:n katsomisesta on kasvanut

TV:n katselusta MTV on ottanut lisää osuutta (TV-mittaritutkimus). Yhtiön osuus koko tv:n katsomisesta on noussut 31 %:iin edellissyksyn 26 %:sta. Vastaavien viikkojen katseluosuus on ollut korkeampi viimeksi vuonna 2010.
Myös kaupallinen katseluosuus on omaa luokkaansa: 58 % koko väestön ja 52 % 15–64-vuotiaan väestön prime time -katselusta (klo 18–24) suuntautuu MTV:n kanaville (MTV3, MTV Sub, MTV Ava). Nelonen Media jää alle 25 %:n, Warner Bros. Discovery 16 %:iin ja Disney 7 %:iin (15–64-vuotiaat prime time).
MTV:n suoratoistopalveluita katsotaan enemmän kuin koskaan syysohjelmiston startatessa. MTV Katsomon ja C Moren ohjelmiston parissa käytetty aika on kasvanut viikoilla 35–38 sekä lapsiperheissä että laajemmissa kohderyhmissä, mikä kertoo, että MTV:n sisällöistä löytyy kaikille suomalaisille sopivaa katseltavaa. Kokonaisuudessaan katselu on kasvanut 4 % suhteessa viime vuoden vastaavaan aikaan. (TotalTV-mittaus). MTV Katsomo ja C More yhdistyvät lokakuussa ja MTV julkaisee uuden suoratoistopalvelun tutulla nimellä, MTV Katsomo, 10.10.
”Syksyn vahva aloitus lupaa hienoa alkua lokakuussa aloittavalle uudelle suoratoistopalvelullemme, MTV Katsomolle. C Moren ja MTV Katsomon sisällöt yhdistävä uusi MTV Katsomo kokoaa yhteen monipuolisen sisältökattauksen niin viihdettä, draamaa, urheilua kuin uutis- ja ajankohtaisohjelmiakin. Suoratoistopalveluidemme katselu on ollut kasvussa koko vuoden ja koko ohjelmistomme suorittaa hienosti. Tältä syksyltä odotan innolla vielä esimerkiksi pian ensi-iltaan tulevaa suursarja Estoniaa sekä Ensitreffit alttarilla -juhlakautta”, kertoo Iina Eloranta, VP, Channels & Digital Consumption MTV:ltä.

MTV:n ohjelmilla miljoonayleisöjä

MTV:n viihdeohjelmista moni on saavuttanut miljoonayleisöjä, kärjessä on Tanssii Tähtien Kanssa jopa 1,7 miljoonan katsojan tavoittavuudella. Urheilussa kiinnostavat esimerkiksi Liiga ja MM-ralli sekä uutena Mestis. Draamassa ykkössijaa pitää tuttu Salatut elämät. Eniten ohjelmagenreistä katselua ovat kasvattaneet uutis- ja ajankohtaistarjonta sekä asia/lifestyle -ohjelmat: esimerkiksi dokumenttisarjat ja Kymmenen uutiset tavoittavat suuria yleisöjä.
Tanssii Tähtien Kanssa -kauden suorat lähetykset ovat tavoittaneet huikeat 1,5–1,7 miljoonaa katsojaa per jakso keskikatsojamäärän ollessa miljoonaluokkaa (TotalTV-mittaus). Myös muun MTV:n viihdeohjelmiston kärki, Masked Singer Suomi, Maajussille morsian ja Tietäjät tietää, tavoittaa miljoona katsojaa per jakso.
Liiga-kausi starttasi viikolla 37 ja tavoitti heti 1,2 miljoonaa suomalaista otteluilla sekä Hockey Night -ohjelmilla. Urheilussa myös mm. MM-ralli, Timanttiliiga ja Mestis tavoittavat suuria yleisöjä. Mestiksen odotettu kauden avausottelu Kiekko-Espoo-Jokerit tavoitti 400 000 katsojaa.
Kotimaisen draaman kärjessä on edelleen Salatut elämät, joka tavoittaa parhaimmillaan lähes 800 000 katsojaa per jakso. Myös muu draama kiinnostaa, esimerkiksi Kansan vihollinen on tavoittanut noin 600 000 katsojaa per jakso.
Eniten ohjelmagenreistä katselua ovat kuitenkin kasvattaneet uutis- ja ajankohtaistarjonta sekä asia/lifestyle -ohjelmat. Kymmenen uutisten arkilähetysten keskikatsojamäärä lähentelee 600 000:tta. Huomenta Suomen arkiaamujen katselu on 20 %:n kasvussa ja viikonlopun lähetykset ovat yhtä suosittuja (tavoittavuus 460 000 katsojaa). Siltsu-dokumenttisarjan ensimmäinen jakso on tavoittanut jo lähes 900 000 katsojaa. Uskomattomat ympäristörikokset -dokumenttisarjan katsotuin jakso on tavoittanut n. 700 000 katsojaa.
Lähteet: Finnpanel TotalTV-mittaus (minuutit, tavoittavuus ja keskikatsojamäärät) ja TV-mittaritutkimus (kanavien/yhtiöiden katseluosuudet).