MTV:n ohjelmasyksy käynnistyi näyttävästi – ennätyslukemia MTV Katsomossa ja MTV:n tv-kanavilla

KATSELU

|

( PÄIVITETTY 17.10.2022 )

09.09.2022

Elokuussa etenkin MTV Katsomo otti yhä vahvempaa jalansijaa katsojien keskuudessa. Edellisvuoden elokuusta katseluaika kasvoi lähes 50 % ja tavoittavuus parani huomattavasti, yli 200 000 katsojalla vuoden takaiseen verrattuna.
MTV:n mainosrahoitteisten tv-kanavien koko vuorokauden katseluosuus oli sekä koko väestössä että 15-64-vuotiaissa noin 23 %. Tämä oli paras elokuu sitten 2011. Vahva katselu näkyi myös MTV:n kaupallisessa katseluosuudessa, joka sekin oli ennätyskorkea: 43,5 % 15–64-vuotiaissa (parhaaseen katseluaikaan 18.00–24.00) – korkein elokuun katseluosuus sitten vuoden 2014. Viikoittain MTV:n tv-kanavat ja MTV Katsomo tavoittivat elokuussa 3,7 miljoonaa suomalaista.

MTV Katsomo vetää katsojia ikisuosikeilla sekä uusilla ohjelmailmiöillä

MTV Katsomo tavoitti elokuussa viikolla 35 enemmän katsojia kuin millään muulla viikolla tänä tai edellisvuonna. Palvelun parissa käytetty aika kasvoi viime vuodesta merkittävästi: katsojat viihtyivät MTV Katsomon sisältöjen parissa 42 minuuttia päivässä. Tuttujen suosikkisisältöjen, kuten Salatut elämät ja uutissisällöt, lisäksi MTV Katsomon katsotuimpien joukkoon mahtuivat elokuussa etenkin nuorten naisten parissa suureen suosioon noussut Love Island UK ja uudet reality-ohjelmat, kuten The Harlins ja ensi-illan saaneet kotimaiset uutuudet Sometähtien sinkkuelämää ja Hääpäiväkirjat.
Ensitreffit alttarilla kauden 9 ensimmäinen jakso on tavoittanut TV-kanavilla ja MTV Katsomossa yli miljoona suomalaista ja keskikatsojamäärä on jo 750 000. Viikonlopun viihdeohjelmista Tanssii Tähtien Kanssa ja Masked Singer Suomi aloittivat molemmat upeasti syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna suurilla, 800 000 – 850 000 keskikatsojamäärillä.
"MTV:n syysohjelmisto on lähtenyt hienosti käyntiin. MTV Katsomon kotimaiset realityt, The Harlins ja Sometähtien Sinkkuelämää koukuttavat katsojia ja Ensitreffit alttarilla uudet jaksot ovat lyöneet ennätyksiä kokonaistavoittavuudessa. Olen iloinen, että myös Tanssii Tähtien Kanssa ja Masked Singer Suomi jatkavat katsojien viikonlopun suosikkeina. Syksyn monipuolinen ohjelmistokattaus on vasta alkanut – paljon mielenkiintoista uutta on vielä alkamassa syyskuussa”, paljastaa MTV:n Channels & Digital Consumption -yksikön johtaja Iina Eloranta.
Lähteet: Finnpanel TV-mittaritutkimus (katseluosuudet, 4+- ja 15-64-vuotiaat) ja TotalTV-mittaus MTV Katsomo ja ohjelmayleisöt (3+-vuotiaat) 7.9. asti