Suuntaviivoja MTV:n sisällöille 2021

BLOGI

|

( PÄIVITETTY 11.01.2021 )

08.12.2020

Mitä uusi vuosi tuo tullessaan? Siihen ei kenelläkään ole vielä vastausta, mutta MTV:n osalta vuonna 2021 näköpiirissä on ainakin runsaasti viihdettä, uutisia, urheilua ja draamaa. Suomen monipuolisin ohjelmisto, jossa mielenkiintoiset sisällöt herättävät tunteita ja luovat merkityksellisyyttä.
Olemme laajasti koko Suomen tavoittava markkinajohtaja, jonka #pöllöjengi niin kameroiden edessä kuin takana on valmis ja motivoitunut lähtemään kohti parempaa vuotta 2021 yhdessä katsojiemme ja asiakkaidemme kanssa.

Sanoista tekoihin - mikä ohjaa ohjelmistosuunnittelua?

Meillä MTV:n kanavatiimissä on ohjenuorana muutamia sanoja, jotka määrittävät tv-kanaviemme ja VOD-palveluidemme ohjelmistoja:
  • monipuolinen
  • mielenkiintoinen
  • merkityksellinen
  • markkinajohtaja
Lisäksi tavoitteemme on rakentaa suoritevarmaa, laajaa tavoittavuutta ja koko Suomen ilmiöitä.
Näitä ohjenuoria ja tavoitteita noudattaen olemme tänä vuonna pystyneet tekemään katselussa kasvuvuoden ja tarjoamaan katsojillemme näinä poikkeusaikoina tärkeää uutispalvelua ja vastapainoksi myös Suomen suostuinta viihdettä. Samaa monipuolisuutta ja suomalaisia kiinnostavia sisältöjä lupaamme myös ensi vuodelle.

Maikkari perheviihteen ykkösenä

Keväällä 2021 MTV:n kanavilla ja palveluissa nähdään tuttuja katsojien suosikkeja sekä mielenkiintoisia uutuusohjelmia. Kevätkausi lähtee käyntiin oikeastaan jo tämän vuoden puolella, kun tunteellisia musiikkielämyksiä tarjoava Laulu Rakkaudelle: Secret Song Suomi valtaa ruudut ja katsojien sydämet perjantai-iltaisin. Maikkarin perinne perheviihteen ykkösenä jatkuu vahvana, kun mm. Putous, Talent Suomi ja Suurmestari palaavat uusilla kausilla viikonlopun ohjelmistoon.

Monipuolisuutta arkipäiviin

Kevään arkipäivien ohjelmistosta ei monipuolisuutta puutu, kuten seuraavista poimminnoista käy ilmi. Uutuusohjelmassa Sukuni salat päästään näkemään julkisuudesta tuttujen ihmisten ennestään tuntemattomia sukutarinoita. Rakkautta on ilmassa niin suositun formaatin uudessa versiossa Maajussille morsian maailmalla kuin Viisi miestä viikossa -uutuusrealityssa.
Nauruhermoja kutkutellaan Pitääkö olla huolissaan? -kysymyksillä, Penkinlämmittäjät urheilumaailman comedypanel-ohjelmassa sekä Stadi vs. Lande -visailussa. Arjen pulmatilanteisiin taas saadaan apua ja inspiraatiota Supernannylta ja Kotoisan sisustusammattilaisilta. Ja ruokaohjelmien timantista, Master Chefista, nähdään julkkisten tähdittämä VIP-versio.

Erityshuomiota mtv-palvelun sisältöihin

Suomen suosituin päivittäisdraama Salatut elämät kuuluu itseoikeutetusti MTV:n kanaville ja palveluihin. Yli 80 % suomalaisista vuosittain tavoittavaa sarjaa esitetään tulevanakin vuonna 220 jaksoa eli sarja pysyy ohjelmistossa ja kerää katselua 45 viikon ajan. Salatut elämät on yksi mtv-palvelun kivijaloista ja mtv-palvelun tarjontaan tulemme vuonna 2021 kiinnittämään erityistä huomiota.
Panostamme vain mtv-palvelussa nähtävään sisältöön ja palvelun tavoittavuutta kasvattaaksemme hankimme eri kohderyhmiä kiinnostavia ohjelmia dokumenteista ihmissuhderealityihin, ja lisätään ohjelmistoon myös yksi uusi päivittäisdraama, australialainen supersuosittu Home and Away.

MTV Uutisten 40. juhlavuosi näkyy ja kuuluu

MTV:n kattava uutistarjonta täyttää ensi vuonna 40 vuotta ja juhlavuosi tulee näkymään uutisohjelmistossa koko vuoden ajan erikoissisältöinä. Vuodenvaihteesta lähtien MTV Uutisten tuottamat radiouutiset kuullaan myös Bauer Median kanavilla, mm. Radio Novalla, Iskelmälla, Radio Citylla ja Radio Classicilla. Bauer Median paikalliskanavista uutisyhteistyö koskee Radio Pookia ja Radio 957:aa.
Uutiset kuuluvat olennaisena osana ohjelmistoomme sekä MTV:n brändin ytimeen ja ovat yksi tasaisen suoritevarmuutemme kulmakivistä. Haluamme myös vuonna 2021 olla suomalaisten luotettu uutisikkuna läpi vuorokauden ja eri jakelutapojen.
Iina Eloranta
Kanavajohtaja, MTV