Usein Kysytyt Kysymykset Kasvupaketeista

KASVUPAKETIT

|

( PÄIVITETTY 25.04.2023 )

07.12.2022

Tältä sivulta löydät yleisimpiä Kasvupaketteihin tai niiden tilaamiseen liittyviä kysymyksiä.

KYSYMYS: Jos tilaan sivustolta Kasvupaketin, mitä sen jälkeen tapahtuu?

VASTAUS: Lähettämäsi tilauslomake saapuu meille MTV:lle ja tarkistamme muun muassa, mahtuuko kampanja alkamaan toivomallasi päivämäärällä halutulle alueelle. Vahvistamme sinulle sähköpostitse tilauksen ja kampanjan alkamisajan. Vahvistuksen jälkeen toimita mainosmateriaali MTV:lle klo 14 mennessä vähintään 2 arkipäivää (ma-pe) ennen kampanjan alkamista. Löydät mainosaineiston toimitukseen lisätietoa täältä.
Tämän jälkeen kampanja on valmis alkamaan. MTV laskuttaa näkyvyyden kampanjan päätyttyä. Maksuehto on 14 pv netto.

KYSYMYS: Mistä tiedän, että kampanja on tavoittanut luvatut kontaktit?

VASTAUS: Toimitamme pyynnöstäsi kampanjasta loppuraportin, josta käy ilmi kampanjalla tavoitettujen kontaktien määrä. Kontaktit todennetaan Finnpanel Oy:n toimittamista tv-mittaritutkimuksen lopullisista katsojaluvuista sekä MTV Oy:n mainonnanhallinta- sekä analytiikkajärjestelmillä (Invidi Pulse).
Myönnämme kampanjoihin aina kontaktitakuun mainoskatkon yleisössä, eli mikäli kampanjaan ostettu kontaktimäärä ei täyty kampanjan aikana, jatkamme kampanjaa, kunnes luvatut kontaktit on tavoitettu. Tiesithän, että MTV Katsomossa mainoksessa on äänet päällä eikä sitä voi ohittaa: mainoksellasi on siis 100 % loppuunkatselutakuu.

KYSYMYS: Minkä ohjelmien mainoskatkoilla mainokseni näkyy?

VASTAUS: Kampanja optimoidaan siten, että se tavoittaa parhaiten alueesi kohderyhmän. Mukana on laajasti MTV3:n ja MTV Katsomon ohjelmistoa. Valtaosa mainoksista näkyy parhaaseen katseluaikaan klo 18-24 välillä.

KYSYMYS: Kuinka monta kertaa mainokseni näkyy kampanjan aikana?

VASTAUS: Tämä riippuu ostetusta Kasvupaketista, sen kontaktimäärästä ja siitä, kuinka tavoittavien ohjelmien mainoskatkoilla mainos esitetään. S-kampanjassa arvioitu esitysmäärä MTV3-kanavalla on 20 kpl, M-kampanjassa 35 kpl ja L-kampanjassa 55 kpl - ja siihen päälle vielä esitykset MTV Katsomossa. Spottimäärä on suuntaa-antava arvio ja vaihtelee kampanjakohtaisesti. Kesäkuukausina spottimäärät ovat pääsääntöisesti suuremmat kuin muina kuukausina. Kampanjalla on aina kontaktitakuu, eli spottien ajomäärästä riippumatta tavoitat luvatut kontaktit.

KYSYMYS: Voiko kampanjassa käyttää useampaa eri mainosmateriaalia?

VASTAUS: Kyllä voi, kunhan mainoksen pituus on sama. Samassa kampanjassa voi olla vain yhtä spottipituutta (vaihtoehdot: 10 s., 15 s. tai 20 s).

KYSYMYS: Mihin toimitan mainosmateriaalin ja mihin mennessä?

VASTAUS: Mainosaineisto siirretään MTV:lle Spotgate-palvelun kautta, jossa mainoksesi saa uniikin SG-koodin.
Mainoksen SG-koodi tulee toimittaa MTV:lle (sähköpostilla osoitteeseen video@mtv.fi) klo 14 mennessä vähintään 2 arkipäivää (ma-pe) ennen kampanjan aloituspäivää.
Spotgate on tv-yhtiöiden käyttämä palvelu, johon mainostajat tai tuotantoyhtiöt lataavat valmiit mainosfilmit. Jos Spotgate on sinulle uusi palvelu, toimi näin:
  • Tilaa omat tunnukset Spotgate-palveluun osoitteesta: https://www.spotgate.fi/ Uutena Spotgate-käyttäjänä on hyvä varata riittävästi aikaa sekä tunnusten tilaamiseen että palvelun käyttöön.
  • Materiaalia ei voi editoida Spotgatessa, vaan palvelu toimii välineenä mainoksen siirtoa varten. Mainoksen siirrosta Spotgate veloittaa sinulta 85 euron siirtomaksun per mainosfilmi.
  • Kun mainosaineisto on ladattu Spotgateen, sille muodostuu uniikki SG-koodi, jonka perusteella tv-kanava poimii oikean mainoksen ja asettaa sen varatulle kampanjalle. MTV tarvitsee siis SG-koodin, jotta mainoskampanja voidaan esittää.
  • Voit myös sopia tuotantoyhtiösi kanssa, että he hoitavat mainosten latauksen puolestasi.
  • Mainosaineiston SG-koodi tai -koodit toimitetaan MTV:lle (video@mtv.fi) arkisin klo 14 mennessä 2 arkipäivää ennen kampanjan alkamispäivää. Toimita samassa viestissä myös URL-osoite kampanjasivulle (esimerkiksi yrityksesi sivulle), jonka liitämme MTV Katsomossa esitettävää mainokseen. Liitä viestiin mukaan vielä mainostajan/yrityksesi nimi sekä tilatun Kasvupaketin tiedot (esim. S-paketti 10 s. Pirkanmaa).
  • Saatuaan SG-koodin MTV tarkastaa mainoksen sisällön ja tekniset tiedot. Mikäli näihin liittyen tulee huomioitavaa, olemme sinuun yhteydessä. Tarkastathan aineistontoimitusohjeista, mitä ei ole sallittua esittää tv-mainoksessa. Tuotantoyhtiöt ovat tietoisia, minkälaiset ovat mainosten sisältö- ja aineisto-ohjeet, mutta niihin kannattaa tutustua myös itsekin.
  • Kun mainosaineisto on saapunut ajoissa MTV:lle ja se on kaikin puolin kunnossa, voi Kasvupaketti-kampanjasi alkaa sovittuna päivämääränä.

KYSYMYS: Voinko vaihtaa kampanjan mainosmateriaalia?

VASTAUS: Voit vaihtaa kampanjan mainosmateriaalia 2 arkipäivää (ma-pe) ennen kampanjan alkua klo 14:00 mennessä. Tämän jälkeen tai kesken kampanjan mainosmateriaalia ei enää voi vaihtaa.

KYSYMYS: Voinko peruuttaa vahvistamani kampanjan?

VASTAUS: Kun olet tilannut kampanjan ja saanut meiltä siihen vahvistuksen, on vahvistus aina sitova. Voit peruuttaa vahvistetun kampanjan peruutusmaksua vastaan viimeistään 2 arkipäivää (ma-pe) ennen kampanjan alkua klo 14:00 mennessä. Peruutusmaksu lasketaan peruutetun mainosajan nettohinnasta ja sen suuruus määritellään peruutetun mainosajan ensimmäisestä esityspäivästä seuraavan taulukon mukaisesti:
Peruutus ennen 1. esityspäivää:
Peruutusmaksu:
yli 30 vrk
10 %
15-30 vrk
25 %
7-14 vrk
50 %
alle 7 vrk
75 %

KYSYMYS: Millä paikkakunnilla mainontani näkyy?

VASTAUS: Voit tarkistaa tämän sivun hinnastotaulukosta haluamasi alueen kohdalta (info), mitkä paikkakunnat kuuluvat kampanjasi näkyvyysalueelle.