MTV:n kevät 2023

Mainostaja, valitse tavoittavin, vaikuttavin ja siksi tuottavin liikkuvan kuvan media. Tutustu ohjelmistoon!

Mainostaja, valitse tavoittavin, vaikuttavin ja siksi tuottavin liikkuvan kuvan media. Tutustu ohjelmistoon!

HERKULLISIA OHJELMAUUTUUKSIA

Kuokkavieras Kataja

20. maaliskuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Mitä kaikkea voikaan tapahtua, kun Janne Kataja, kuvaaja Hannu Pyyhtiä ja äänittäjä Sami Auru heittäytyvät suomalaisten vieraanvaraisuuden armoille? Kuokkavieras Kataja -ohjelmassa kolmikko tiputetaan satunnaisesti jollekin suomalaiselle paikkakunnalle ja 42 tunnin ajan heidän ainoa turvansa on paikallisten avuliaisuus. Ohjelman ydin on tapahtumien täysi ennakoimattomuus ja yllätyksellisyys sekä lukemattomat aidot ja mieleenpainuvat kohtaamiset. Kymmenen jakson aikana Janne, Hannu ja Sami pääsevät arvioimaan vieraanvaraisuutta Kemistä Sauvoon ja Kauhavalta Parikkalaan. He seikkailevat niin maalla, vedessä, ilmassa kuin jäälläkin, istahtavat kahville Marttojen, palomiesten ja paikallisten nuorten kanssa, kerjäävät suihkuja, hammaspesuja, lounaita, yösijoja ja teatterilippuja, tutustuvat paikallisiin taiteilijoihin ja kulttuurikohteisiin, nähtävyyksiin ja yrityksiin sekä kuulevat lukuisia tarinoita. Kunkin reissun päätteeksi on aika antaa arvio vieraanvaraisuudesta sekä luovuttaa vierailusta kertova plakaatti kunnan edustajille.

Muodin huipulle

2. helmikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Muodin huipulle -sarja palaa nostamaan uuden tähden muotimaailman huipulle. Kymmenen lahjakasta muotisuunnittelijaa eivät vain kilpaile vaan kehittävät taitojaan intensiivisten haasteiden edetessä. Tehtävien teossa muotisuunnittelijoita ohjaa mentori, alansa ammattilainen, jonka neuvoja suunnittelijoiden kannattaa kuunnella. Häikäisevän juontajan ja muotiasiantuntijan muodostaman tuomariston lisäksi asuja arvioivat tehtäväkohtaiset, mielenkiintoiset vierailevat tuomarit. Muodin huipulle -tehtävissä ollaan kiinni ajassa ja teemoissa huomioidaan myös vastuullinen suunnittelu, joka ei vie luomisen hauskuutta vaan tuo muotisuunniteluun syvyyttä. Kausi huipentuu finalistien muotinäytökseen, jossa selviää kenen visio ja taidot vievät hänet Muodin huipulle.

Unelma-asunto Espanjasta

8. helmikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Oletko koskaan haaveillut omistavasi pienen palan Espanjan Andalusiaa? Tuntuuko talviaamuina herätessä joskus siltä, että tämänkin päivän voisi aloittaa jossain muualla, vaikka etelän auringon alla? Unelmien toteutus alkaa nyt! Unelma-asunto Espanjassa on elämyksellinen lifestyle-ohjelma, jossa suomalaiset pariskunnat, ystävykset ja perheet lähtevät etsimään itselleen unelmiensa asuntoa Aurinkorannikolta. Unelma-asunnon löytämisessä osallistujat saavat apua paikallisilta tähtikiinteistönvälittäjiltä Kirsi Orakselta ja Markus Aholta, joilla on vuosien mittainen kokemus Aurinkorannikon asuntomarkkinoilta.

Fleksaajat

18. huhtikuuta alkaen, MTV Katsomo

Fleksaajat on tutkimusmatka suomalaiseen fleksaamisen kulttuuriin. Ohjelmassa juontajat Seksikäs-Suklaa ja MolyBros lähtevät etsimään Suomen kovimpia fleksaajia, jotka elävät muita leveämmin eivätkä pelkää näyttää sitä. Fleksaamisen kohteena ovat muun muassa vaatteet, kengät, veneet ja kellot. Kauden aikana tapaamme muodin asiantuntijoita ja keräilijöitä, vietämme päivän monimiljonäärin kanssa ja tutustumme tulevaisuuden digitaaliseen fleksaamiseen.

Studio Pääskysaari

9. huhtikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Jenni Pääskysaaren ideoima ja emännöimä henkilöhaastattelusarja, jossa tunnetun ihmisen elämä vilisee kuvanauhana silmiemme edessä. Jokaisessa jaksossa Jenni kutsuu Studio Pääskysaareen valokuvattavaksi ja jututettavaksi tunnetun suomalaisen ihmisen, jonka näemme kasvavan silmiemme edessä lapsesta aikuiseksi elämän varrelta poimittujen valokuvien avulla. Näemme välähdykset julkisuuskuvan taustalta ja kuulemme tarinat tuttujen, tuhat kertaa kuultujen tarinoiden takaa. Ymmärrämme, mitkä kuvista nousevat hetket, ihmiset, valinnat, onnistumiset ja pettymykset ovat tehneet vieraasta sen ihmisen, joka hän on tänään, juuri nyt, ikuistettuna tässä hetkessä.

Samalla rahalla

19. huhtikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Samalla rahalla on sarja, jossa suomalaiset pääsevät viikon verran kokeilemaan asumista itselleen mieluisassa kodissa mutta tuntemattomalla paikkakunnalla. Erilaiset kodinetsijät tutustuvat juontaja Ile Uusivuoren ja kiinteistönvälittäjä Marika Holländerin johdolla sokkoina kolmeen eri asuntoon, valitsevat niistä mieluisimman tietämättä, missä se sijaitsee ja muuttavat sinne viikoksi asumaan. Kun viikko on ohi, he päättävät, haluavatko tehdä koekodista itselleen pysyvän kodin. Sarjan ensimmäisellä kaudella kotia etsivät muun muassa suurperhe, jonka kahdeksan jäsentä kolmessa eri polvessa haluavat muuttaa saman katon alle, lapsiperhe, jonka isää pelottaa pelkkä ajatuskin muuttaa pois Helsingistä, eläkkeelle jäämistä karttava opettaja, joka haluaa vielä kerran kääntää elämänsä ylösalaisin ja nuori pari, jonka kaksi koiraa eivät voi oleskella samassa tilassa.

Ihanat siirtolapuutarhat

myöhemmin keväällä, MTV Katsomo ja AVA

Ihanat siirtolapuutarhat on hyväntuulinen ohjelma, jossa Nicke Lignell vierailee eri siirtolapuutarhoilla ja tutustuu suomalaisten kesänviettoon ja mökkielämään. Riippukeinussa ei kuitenkaan ehditä makoilemaan, sillä joka jaksossa nikkaroidaan mökin ja palstan pieniä kunnostustöitä. Näitä kuka tahansa voi soveltaa omassa pihassaan tai mökillään. Työn lomassa päästään myös kurkistamaan ihmisten puutarhojen aarteisiin. Kauniiden ruusupenkkien vastapainona puutarhoista voi löytyä erilaisia hyötykasveja tai vaikkapa pippurisia chilejä. Jokaisessa siirtolapuutarhassa on omanlaiset piirteensä, tarinansa ja historiansa.

UUDET, MAUKKAAT KAUDET TUTUISTA SUOSIKEISTA

Putous

21. tammikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Suomen suosituin komediaohjelma Putous täyttää tammikuusta alkaen lauantai-illat takuuvarmalla koko perheen laatuviihteellä. Suorien lähetysten aikana on luvassa tuttuun Putous-tyyliin ruutuajan täydeltä sketsejä, improvisaatiota, musiikkia sekä rutkasti yllätyksiä. Lauantai-illan katsotuimmalle areenalle marssii tulevalla kaudella kuusi näyttelijää. Viihteen vuoristoradan kyytiin hyppää tällä kertaa sekä vanhoja Putous-konkareita että joukko ohjelmassa debytoivia uusia tähtiä. Ohjelman 15. kausi on herkullinen sekoitus uutta ja vanhaa. Tuttujen ja rakastettujen ohjelmaosioiden ohella kaudella nähdään rutkasti yllätyksiä ja tartutaan rohkeasti myös ajankohtaisiin uutisiin ja ilmiöihin. Kauden kruunaa järjestyksessään 15. sketsihahmokilpailu, jossa katsojille esitellään jälleen kerran kavalkadi uusia hahmoja ja hokemia.

Kuutamolla

18. maaliskuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Klassikoksi muodostunut Janne Katajan isännöimä Kuutamolla-ohjelma palaa ruutuun neljännen tuotantokauden merkeissä, eikä tälläkään kertaa voi välttyä uskomattomien tositarinoiden kuulemiselta saati silkalta valehtelulta. Jokaisessa jaksossa kolme vierasta kertovat toisilleen kaksi tositarinaa ja yhden valheen. Kilpailijoiden ja yleisön on arvattava, mikä kertomuksista haiskahtaa keksitylle. Kuka onnistuu tällä kertaa juksaamaan kaikkia ja ketkä löytävät itsensä täysin kuutamolta?

Stadi vs. Lande

21. tammikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Stadi vs. Lande on koko perheen viihteellinen gameshow, jossa huumori on vahvasti läsnä, kun kaupunkilaiset ja maalaiset ottavat toisistaan mittaa leikkimielisessä kilpailussa. Tässä kisassa Suomi jaetaan kahtia ja rajana toimii Kehä III. Sen sisäpuolelta tulee kaksi joukkuetta edustamaan Stadia ja rajan toiselta puolelta kaksi joukkuetta vastaavasti Landea. Kysymykset osuvat Suomen eri kolkkiin eri tavoin niin, että stadilaiset vastaavat landeaiheisiin kysymyksiin ja landejoukkueiden staditietämys laitetaan testiin. Lopulta vain yksi joukkue pääsee tavoittelemaan finaalikierroksella upeita matkapalkintoja. Stadin puolia pitää tälläkin kaudella Jaakko Saariluoma ja landen joukoissa seisoo ylpeänä Kalle Lamberg.

Ota rahat ja juokse

27. tammikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Ota rahat ja juokse palaa ruutuun julkkiskaudella! Juontaja Eero Ettalan luotsaamassa ohjelmassa tunnetuilla kisaajilla on tunti aikaa piilottaa 10 000 euroa sisältävä rahasalkku. Heillä on käytössä auto ja rahaa, jolla voivat hankkia apuvälineitä piilotukseen. Tunnin päästä heidät otetaan kiinni ja viedään pidätysselliin, jolloin kuulustelut ja etsinnät voivat alkaa. Piilotettuja rahasalkkuja etsivät kuulustelun ja tutkinnan rautaiset ammattilaiset Ari Huhtinen, Kari Laari, Kristiina Komulainen sekä Mikko Raula, joilla on 30 tuntia aikaa selvittää rahasalkun kätköpaikka. Jos etsivät eivät löydä salkkua 30 tunnin aikana, kilpailijat saavat pitää piilottamansa rahat. Onnistuvatko julkkiskilpailijat kätkemään rahasalkut ja kestävätkö heidän hermonsa kuulusteluissa? Nyt pistetään kova kovaa vastaan, kun panoksena on 10 000 euroa!

Yökylässä Maria Veitola

2. helmikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Kultainen Venla-palkittu Yökylässä Maria Veitola palaa jälleen! Sarjan kahdeksannella kaudella vieraillaan julkisuudesta tunnettujen suomalaisten luona, joiden koteihin ja elämään Maria Veitola pääsee tutustumaan. Yökyläreissut kuljettavat Marian taas kaikkialle Suomeen ja jopa sen rajojen ulkopuolelle. Luvassa on intiimejä, rohkeita keskusteluja, inhimillisiä kohtaamisia ja hauskoja, yllättäviä hetkiä.

Laulu rakkaudelle: Secret Song Suomi

5. helmikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Laulu rakkaudelle: Secret Song Suomi tulee taas! Laulu rakkaudelle on musiikkiohjelma, joka jakaa sylikaupalla lämpöä ja antaa unohtumattomia elämyksiä upeiden musiikkiesitysten välityksellä. Yllätysten keskiössä on yllätettävän salainen suosikkikappale. Se voi olla balladi, joka on kulkenut mukana läpi elämän, megahitti, joka tekee iloiseksi tai discobiisi, jonka sisälle kätkeytyy viesti. Sukellamme entistä syvemmälle näiden salaisten voimabiisien tarinoihin, ja juontaja Marja Hintikan lempeä ote luotsaa meidät läpi tunnemyrskyjen ja hepulikohtausten. Tämän liikutusta pursuavan musiikkishow’n kolmas kausi on täynnä tunnettujen henkilöiden yllättäviä kohtaamisia ja salaisuuksia, jotka vihdoin näkevät päivän valon. Luvassa on tarinaa veljestä, joka on aina ollut tukena, ystävyyssuhteesta, joka jatkuu vaikeuksien jälkeen, urheilijasta, jonka saavutukset ja teot muuttavat maailmaa, sekä musiikkilegendasta, jonka vaikutusvalta on jatkunut yli vuosikymmenien. Tulossa on uusia rakkauslauluja ja vanhoja klassikoita, ennennäkemätöntä ryminää ja hillittömän kauniita kohtaamisia. Laulu rakkaudelle luo tälläkin kaudella muistoja, jotka kantavat pitkälle eteenpäin.

Pitääkö olla huolissaan

5. helmikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Pitääkö olla huolissaan? tarjoilee taas aimo annoksen vauhdikkaita paikallaanolokohtauksia. Suomalaiset ovat tänäkin vuonna tunkeneet postilaatikot täyteen huolenaiheita ja on aika, että panelistit vastaavat niihin. Joko suoraan tai epämääräisesti. Viime kauden viimeisessä jaksossa katselimme, kun Kari Hotakainen heitti paperit lattialle ja lähti eläkkeelle. Mikään ei voisi olla paremmin, sillä omien papereidensa kanssa Hotakaisen tilalle tulee valtakunnan kovin koomikko Pirjo Heikkilä! Ja niille katsojille, jotka ovat huolissaan istumajärjestyksen muuttumisesta, voimme helpottuneena todeta, että Heikkilä istuu Hotakaisen paikalle. Noin muutoin kaikki on kuin ennenkin, mutta huolet ovat jälleen kerran erit. Niihin ovat Pirjo Heikkilän lisäksi vastaamassa kaunokirjallisuuden humoristisimmat hahmot Tuomas Kyrö, Miika Nousiainen ja Jenni Pääskysaari sekä koko joukko vieraita.

MasterChef Suomi

7. helmikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

MasterChef Suomen uusi kausi tarjoaa niin katsojille kuin kilpailijoillekin entistäkin jännittävämpiä kokkaushaasteita ja suurempia yllätyksiä. Tällä kaudella kymmenen lahjakasta kotikokkia pääsee elämänsä makumatkalle, jolla he haastavat tietonsa ja taitonsa lukemattomin tavoin, kohtaavat ruokamaailman säkenöiviä tähtiä ja saavat oppia ja inspiraatiota alan ehdottomilta huipuilta. Tuomareina jatkavat Kari Aihinen, Helena Puolakka ja Henri Alén. Kilpailijat pääsevät haastamaan teknistä osaamistaan klassikkoannosten ja uusien tekniikoiden parissa sekä koettelemaan luovuutensa rajoja yllättävien raaka-aineiden ja maagisen mielikuvituksellisten tehtävien parissa. Kotikokit kokevat kokkauksen riemua rakastettujen MasterChef-klassikoiden kuten Mysteeriboksin parissa sekä uusien ja yllätyksellisten haasteiden äärellä. Tällä kaudella kilpailijat kohtaavat myös painetehtävän, jota ei ole nähty Suomen MasterChef-keittiössä koskaan aiemmin. Vuoden 2023 kotikokkien taso on äärettömän kova, mutta vain yksi voi voittaa MasterChef-tittelin.

Bachelor

7. helmikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Bachelor vie meidät jälleen rakkauden matkalle. Ohjelmassa seuraamme hurmaavaa, komeaa ja tunneälykästä poikamiestä, joka tapaa toinen toistaan upeampia naisia. Kaunis Kreetan saari tarjoaa puitteet romantiikalle ja äärimmäiselle seikkailulle rakkauden etsimisessä. Bachelor taistelee naisten huomiosta, kiinnostuksesta ja lopulta sydämestä – tutkien samalla tositarkoituksella omia tuntemuksiaan – voiko näin rakastua? Kauden aikana yllätykselliset käänteet tuulettavat formaattia jälleen. Tiedossa on vierailuja Suomesta, jotka sekä tuovat tähtipölyä naisten villalle, että haastavat Bacheloria tämän kokemuksen keskellä pohtimaan valintaansa eri näkökulmista. Odotettavissa on ihastumista, intohimoa, rakastumisen huumaa ja vastustamatonta iloa yhteisestä kokemuksesta, jotka tarjoavat katsojalle pakoa arjen harmaudesta. Bachelor ei ole vain televisiosarja. Se on maailmanlaajuinen ilmiö, joka saa uskomaan rakkauteen!

Bachelor: Ruusun jälkeen

7. helmikuuta alkaen , MTV Katsomo

Bachelor: Ruusun jälkeen on Bachelorin oma keskusteluohjelma, jossa puheenvuoro on naisilla. Ohjelmassa sanotaan mitä jäi sanomatta ja vaaditaan selitykset katsojia askarruttaviin kysymyksiin. Juontajamme Mikko Parikka kutsuu studioon ohjelmassa mukana olleet naiset ja avaa keskustelut tapahtumista, kun isot kamerat eivät olleet paikalla. Saamme myös kuulla, mitä kauden aikana pudonneet naiset ajattelivat sen jälkeen, kun jäivät ilman ruusua, ja mitä heille kuuluu nyt. Tulemme näkemään myös tuttuja kasvoja viime kaudelta! Uudella kaudella sukellamme entistä enemmän pintaa syvemmälle ja kuulemme, mitä naiset supisevat keskenään suljettujen ovien takana. Keiden välit eivät ole sitä miltä näyttää ja kuka vetää elämänsä roolin bachelorin ollessa paikalla? Pääsemme näkemään upeista naisistamme sen ronskimman ja rohkeamman puolen hetkinä, jolloin heidän ei tarvitse tehdä vaikutusta keneenkään. Luvassa on kateutta, turhautumista ja särkyneitä sydämiä, mutta myös ystävyyttä, hauskanpitoa ja rakkautta.

Suurmestari

18. maaliskuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Suurmestari on yllättävän epätavallinen viihdeohjelma, jossa kilpaillaan Suurmestarin suosiosta tämän laatimissa erikoislaatuisissa tehtävissä. Suurmestarina itseoikeutetusti Jaakko Saariluoma, tuomarina tehtävänsä sopivan vakavasti ottava Pilvi Hämäläinen. Tehtävissä liikutaan jälleen luovasti kaikilla surrealismin osa-alueilla. Eikä poikkeusta ole luvassa siihenkään, etteikö Pilvi joutuisi mukaan kilpailijoiden oivallusten seuratessa toistaan. Mukana tälläkin kaudella neljä loistavaa vakiokilpailijaa, sekä myös huikeat jaksokohtaiset tähdet.

Lego Masters Suomi

9. huhtikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

LEGO Masters Suomi palaa keväällä 2023 yhdeksän uuden eeppisen jakson kanssa. Uudella kaudella maan parhaimmat LEGO-rakentajat kilpailevat 10 000 €:n palkinnosta sekä LEGO Masters Suomi -tittelistä. Kauden päätuomarina jatkaa tuttuun tapaan Esa Nousiainen ja ohjelman luotsaajana valovoimainen Jaakko Saariluoma. Ohjelmassa kahdeksan kahden hengen joukkuetta kisaavat entistä haastavampien tehtävien parissa. Pärjätäkseen tässä kisassa on kilpailijoiden osoitettava lahjoja tarinankerronnassa, ymmärrystä LEGO-tekniikasta ja luovuutta rakennelmissaan. Kauden edetessä kilpailijoiden kohtaamat haasteet vaikeutuvat ja pareja tippuu kisasta pois. Ketkä vievät voiton kotiin tällä kaudella?

Suomen kaunein koti: kesämökit

13. huhtikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Suomen kaunein koti -ohjelmasta tutut tuomarit, toimittaja Hanna Sumari, arkkitehti Sini Rainio ja sisustusarkkitehti Tero Pennanen matkustavat läpi kesäisen Suomen etsimässä kauneinta kesäpaikkaa vuodelle 2023. Katsojat pääsevät näkemään tuomarikolmikon kanssa erilaisiin käyttötarkoituksiin suunniteltuja kesäpaikkoja autenttisen alkeellisista mökeistä elämän helppoutta edustaviin huviloihin, kuin myös mielenkiintoista arkkitehtuuria ja upeita maisemia kesäisen vaihtelevissa säissä. Uusi Suomen kaunein koti: Kesämökit -kausi kattaa koko suomalaisen mökkielämän kirjon jokaiseen makuun ja näyttää erilaisia ja omanlaisiaan kesäpaikkaunelmia aina pienistä suloisista, tähän päivään päivitetyistä mökeistä ympäri vuoden käytettäviin vapaa-ajan koteihin saakka.

Maajussille morsian maailmalla

13. huhtikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Maajussille morsian maailmalla -sarja saa kaivattua jatkoa, kun neljä uutta, rohkeaa maajussia eri puolilta Eurooppaa etsii rakkautta Suomesta. Sarjan toisella kaudella tapaamme matkoillaan Suomeen ihastuneen Francescon Italiasta, Suomessa aiemmin asuneen Sinanin Turkista, suomalaisen ex-vaimonsa kautta Suomeen tutustuneen Asgeirin Norjasta sekä suomenruotsalaisen Annin, joka on asunut jo kolme vuosikymmentä Islannissa. Miten onnistuu kumppanin etsintä yli merten ja millaisiin kulttuurieroihin maajussit törmäävät? Entä miten käy suomalaisilta naisilta ja miehiltä sopeutuminen maaseutuelämään toisessa Euroopan maassa? Maajussille morsian maailmalla -sarjan uusi kausi on täynnä yllätyksiä niin maajusseille, puolisoehdokkaille kuin katsojillekin. Kuinka hyvin Amorin nuoli lentää maailmalle tällä kertaa? Se selviää keväällä 2023! Ohjelman juontaa Vappu Pimiä.

Love Island Suomi

myöhemmin keväällä, MTV Katsomo ja MTV3

Love Island Suomi palaa eetteriin parempana kuin koskaan! Rakkauden saari on remontoitu uuteen uskoon, ja uudet käänteet, romanssit sekä uusi merenrantavilla odottavat jo sinkkuja saapuvaksi saarelle viettämään elämänsä parasta aikaa. Espanjan kuuman auringon alla pakahtuu auringon lisäksi rakkaudesta, kun uudet saarelaiset ajautuvat rakkauden sekä vaikeaakin vaikeampien päätösten pyörteisiin. Rakkaus vaatii roihahtaakseen usein pientä avustusta, ja onneksi Love Island Suomi -applikaation avulla katsojat pääsevät toteuttamaan kykyjään saarelaisten amoreina. Ota siis mukava asento, ja anna Love Island Suomen aaltojen kuljettaa sinut keskelle uusia romansseja, ystävyyksiä sekä hauskanpitoa!

KIPPISTELLÄÄN JUHLATUNNELMISSA

Kultainen Venla -gaala

20. tammikuuta, MTV Katsomo ja MTV3

Vuoden 2022 parhaat televisio-ohjelmat ja niiden tekijät palkitaan suorassa lähetyksessä Kansallisoopperan Alminsalista. MTV esittää gaalan suorana lähetyksenä.

Jussi-gaala

24. maaliskuuta, MTV Katsomo ja MTV3

Vuoden 2022 parhaille kotimaisille elokuville jaetaan Jussi-palkinnot perjantaina 24.3.2023 Jussi-gaalassa Helsingin Kaapelitehtaalla. Jussi-gaala esitetään suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.

DRAAMAN- JA KOMEDIANNÄLKÄÄN

Salatut elämät

23. tammikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Pikanaimakaupat ja uuspariutuminen ovat Pihlajakadun arkea. Ainutta varmaa on, että kaikki vaan eivät sovi kaikille, kun Amorin nuoli lentää sarjatulella ja tavoittaa myös mielikuvituksellisia kohteita. Laitelalla kuohuu yli, ja nähtäväksi jää mikä lopulta on pysyvää ja mikä palaa pohjaan? Sairaalan ovi käy tiuhaan ja tarvetta on aina vaan myös vankeinhoitolaitoksen palveluille. Keneltä nyt loppuvat rahat ja hermot, usko ja toivo, ja mitä sitten tapahtuu?

Harjunpää

27. tammikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

C More -alkuperäissarja Harjunpää nähdään helmikuusta alkaen MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. Sarja vie katsojat keskelle rikostutkimuksia, jotka ankkuroituvat vahvasti tämän päivän Suomeen. Helsingin rikospoliisin ylikonstaapeli Timo Harjunpää ja hänen parinsa Onerva Nykänen pyrkivät pitämään kiinni tavallisesta perhearjesta, vaikka heidän kohtaamansa rikostapaukset eivät tahdo jättää rauhaan vapaallakaan. Sarjan pääosissa nähdään Olli Rahkonen ja Olga Temonen.

Kämppikset

6. helmikuuta alkaen, MTV3 ja MTV Katsomo

C More -alkuperäissarja Kämppikset kertoo kimppakämpän tiiviistä kahden sukupolven yhteisöstä. Kommuuni syntyy seitsemänkymppisen isoisän ja tyttärentyttären yhteisestä hätävalheesta, mummin yllättävän kuoleman jälkeen molempien huomatessa haluavansa säilyttää itsenäisyytensä uudessa elämäntilanteessa. Kämppiksiksi isoon kartanoon tulee mukaan joukko isoisän nuoruuden ystäviä sekä tyttärentyttären pikkuveli, poikaystävä ja nuoresta iästään huolimatta kovia kokenut ystävä. Rooleissa nähdään muun muassa Pertti Sveholm, Eeva Litmanen, Marja Packalén, Sinikka Sokka ja Jukka-Pekka Palo.

UUTISNÄLKÄISILLE JA TIEDONJANOISILLE

Missä olit, kun?

8. tammikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Missä olit, kun? -ohjelmasarja palauttaa mieleen ikimuistoisimmat hetket, kun koko Suomi pysähtyi seuraamaan samaa uutistapahtumaa. Nelijaksoinen kausi paneutuu muun muassa Suomen urheiluhistorian mustimpaan päivään, eli Lahden dopingskandaaliin sekä Suomessa ennennäkemättömän ajojahdin aiheuttaneisiin poliisisurmiin Ullanlinnassa.

Uutisaamu

9. tammikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Päivän käynnistävä Uutisaamu pitenee arkisin ja laajenee nyt myös viikonloppuihin! Ohjelma tarjoilee politiikan käänteet, päivän puheenaiheet ja viihdyttävimmät vieraat.

Viiden jälkeen

9. tammikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Joka arkipäivä nähtävä Viiden jälkeen valistaa ja viihdyttää katsojia Suomen ainoassa kotiinpaluuohjelmassa. Sitä tehdään rennon raikkaalla otteella, mutta tarvittaessa päättäjät laitetaan lujille ja asiat tutkitaan perin pohjin.

MTV Uutiset Live

vuoden jokaisena päivänä, MTV Katsomo ja MTV3

MTV Uutiset Live kertoo mitä tapahtuu ja mistä puhutaan vuoden jokaisena päivänä. Lähetysvirtaa voit seurata vuorokauden ympäri MTV Katsomossa ja mtvuutiset.fissä sekä MTV3-kanavalla joka arkipäivä kello 14.30.

Rikospaikka

18. tammikuuta alkaen , MTV Katsomo ja MTV3

Rikospaikka on Suomen ainoa viikoittainen rikosjuttuihin keskittyvä ajankohtaisohjelma, jota juontavat pitkän linjan rikostoimittajat Pekka Lehtinen ja Tiia Palmén. Ohjelmassa pureudutaan rikoksiin rikospaikkojen ja studiohaastattelujen kautta. Rikospaikka kertoo tuoreet tiedot ajankohtaisista rikosuutisista ja -ilmiöistä, samalla kun palaa myös vanhempiin, koko Suomea puhuttaneisiin rikostapauksiin.

Asian ytimessä

8. helmikuuta alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Ajankohtaisohjelma Asian ytimessä paketoi kiinnostavimmat puheenaiheet ja tuoreimmat teemat keskiviikkoiltaisin. Studiossa haastateltavina on alojensa parhaita asiantuntijoita sekä johtajia yrityselämän ja politiikan huipulta. Mukana on myös syventäviä juttukokonaisuuksia, jotka avaavat erilaisia näkökulmia ja tuovat keskusteluun uusia aiheita.

Puheenjohtajat Tommolan kanssa

myöhemmin keväällä, MTV Katsomo ja MTV3

Ohjelmassa koko kansan kevennysmies Mika Tommola ottaa selvää eduskuntavaalien alla, millaiset ihmiset puolueita oikein johtavat.

Suuri vaalitentti, Pääministeritentti ja Tulosilta

myöhemmin keväällä, MTV Katsomo ja MTV3

Yhdeksän eduskuntapuolueen puheenjohtajat ovat tentissä MTV:n Suuri vaalitentti -ohjelmassa. Pääministeritentissä paikalla on Suomen seuraava pääministeri. Lähetyksessä ovat suurimpien puolueiden puheenjohtajat tiukassa tentissä. Vaaliviikko huipentuu MTV:n Tulosillassa, jossa käydään läpi vaalien ratkaisut suorana.

URHEILUNHIMOON

MM-ralli

Historian nuorin rallin maailmanmestari Kalle Rovanperä starttaa uuteen kauteen Monte Carlosta 19.–21. tammikuuta. Jatkossa MTV3-kanavalla seurataan suorana jokaisen ralliviikonlopun huipentavaa Power Stagea, minkä lisäksi erikoisohjelmat kuljettavat katsojia rallimaailman käänteissä läpi kauden. MM-rallin kaikki pätkät esitetään suorana ja suomeksi selostettuna C Moressa.

Liiga

Jääkiekon ystävät viihtyvät keväällä MTV Katsomossa, Subilla ja MTV3-kanavalla, kun Liigaa seurataan aina toukokuun mestaruusjuhliin saakka. Läpi runkosarjan, 11. maaliskuuta asti, otteluita esitetään Subilla torstaisin ja kuukauden ottelu MTV3-kanavalla noin kerran kuussa lauantaisin. Myös pudotuspelien aikana luvassa on suoria ottelulähetyksiä MTV:n kanavilla. Lisäksi kiekkoviikkoa rytmittävät MTV3:lla maanantai-illan Hockey Night – Tien päällä -erikoisohjelma ja lauantai-iltapäivien puolituntinen Hockey Night Live, jossa kurkistetaan illan kierroksen asetelmiin suorassa studiolähetyksessä. Subin ja MTV3-kanavan ottelut sekä Hockey Night -lähetykset ovat MTV Katsomossa. Kaikki Liiga-ottelut esitetään C Moressa.

Jääkiekon MM-kisat

12. toukokuuta alkaen, MTV Katsomo, MTV3 ja C More

Suomessa ja Latviassa järjestettävät jääkiekon MM-kisat liimaavat suomalaiset kisakatsomoiden penkkiin taas toukokuussa! Leijonien otteita seurataan keväällä MTV3-kanavalta ja C Moresta.