MTV:n syksy 2023

Mainostaja, valitse tavoittavin, vaikuttavin ja siksi tuottavin liikkuvan kuvan media. Tutustu ohjelmistoon!

Mainostaja, valitse tavoittavin, vaikuttavin ja siksi tuottavin liikkuvan kuvan media syksyn kampanjoillesi. Tutustu ohjelmistoon!

IHKA UUTTA VIIHDETTÄ

Tietäjät tietää

1.9. alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Tietäjät tietää on uusi koko perheen tietovisailuohjelma, jollaista Suomessa ei ole ennen nähty! Roope Salmisen juontamassa kutkuttavan hauskassa tietovisassa kolme tavallista suomalaista kisailee kasvavasta rahapotista. Potin voittamisessa heitä auttaa seitsemän julkisuudesta tuttua henkilöä eli tietäjää. Jokainen tietäjä on tuonut kisaan oman kategoriansa, josta hän uskoo tietävänsä paljon. Valtava pyörä arpoo, kenet kilpailija saa avukseen kysymyksessä. Tuurilla ja sattumalla on pelissä valtava merkitys! Ohjelma perustuu englantilaiseen formaattiin The Wheel.

Jarkko Tammisen maailma

9.9. alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Imitaattori Jarkko Tamminen marssittaa ruuduille kymmenet imitaatiohahmonsa ja luo maailman, jota katsoessaan voi vain ihmetellä, mikä on tarua ja mikä totta. Ohjelmassa seikkaillaan suomalaisen tv-viihteen, urheilun ja politiikan maailmassa sellaisella vauhdilla, että kyydissä pysyäkseen kannattaa pitää sohvan käsinojista kiinni. Jarkon sanoin: ”Luvassa on kunnon hahmokavalkadi! Ohjelma sisältää sketsejä ja parodioita, joissa on lisäkseni mukana ykkösrivin näyttelijöitä sekä lukuisia julkisuudesta tunnettuja henkilöitä.”

Ei saa nauraa

1.9. alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Uudessa Ei saa nauraa -kisailussa Viki Eerikkilä on kutsunut hauskana tunnettuja henkilöitä viettämään vähintäänkin omalaatuista mökkiviikonloppua luokseen. Mökillä vallitsee nimittäin vain yksi sääntö: ei saa nauraa! Tämä ei tietenkään tarkoita, etteivätkö Vikin vieraat yrittäisi saada toisiaan nauramaan kaikin keinoin. Mitä kaikkea mökillä voikaan tapahtua, kun naama on pidettävä peruslukemilla ja kasassa on joukko Suomen hauskimpia ihmisiä? ”Rakastan nauramista ja naurua, joten aluksi mietin hetken, kun minua kysyttiin juontajaksi ohjelmaan, jossa ei saisi nauraa. Kun selvisi, että kyllä minä saan nauraa, niin se oli nimet paperiin alta aikayksikön!” kertoo Viki.

Tämä on tämä

23.9. alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Helpot kysymykset eivät ole koskaan olleet näin vaikeita! Tämä on tämä on uusi kotimainen Kirsi Alm-Siiran emännöimä komediapaneeli. Hauskuudesta huolen pitävät Joonas Nordman, Kiti Kokkonen sekä kaksi vaihtuvaa vierasta. Tämä on tämä on paneeliohjelma, jossa kysytään kaksi kysymystä: mikä on tämä ja kuka on tämä. Kaikki vastaukset ovat helppoja, ainoastaan kysymykset ovat omituisia: kuusivuotias Eevi on piirtänyt suosikkijulkkiksensa - kuka on tämä? Tässä on uusi liikennemerkki - mikä on tämä? Tässä on hittibiisin sanat emojeilla kirjoitettuna - mikä on tämä? Tämä on tämä!

Sinkkulaiva

9.8. alkaen, MTV Katsomo

Legendaarinen Sinkkulaiva seilaa jälleen rakkauden aalloilla! Jokaisessa jaksossa seurataan romantiikannälkäistä sinkkua tai sinkkuseuruetta, jotka astelevat laivaan sydämet täynnä odotusta ja mieli tulvillaan toivoa uuden ihmisen kohtaamisesta. Ohjelmassa on mukana eri-ikäisiä valloittavia persoonia, joilla on vuorokausi aikaa löytää uusia tuttavuuksia tai jopa elämän kestävä rakkaus. Kaikki on mahdollista, sillä ankkuri on irrotettu ja flirttailun ristiaallokko odottaa! Sinkkulaivan lemmenkapteenina ja risteilyisäntänä toimii Esko Eerikäinen.

SUOMEN KATSOTUIMMAT OHJELMAT

Tanssii Tähtien Kanssa

3.9. alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Intohimoinen tanssisyksy on edessä! Lempeä, leiskuva ja legendaarinen Tanssii Tähtien Kanssa hurmaa suomalaisten sydämet jo 16:tta kertaa. Yksitoista uutta tähtioppilasta on valmiina venyttämään rajojaan ja raajojaan tavoitellessaan parketin kirkkainta kruunua. Kauden alussa katsojia hellitään kahdella erikoispitkällä suoralla lähetyksellä. Mukana on myös jo klassikoksi muodostunut parinvaihtoviikko, joka sekoittaa parien tanssiaskelia pelkästään hyvällä tavalla. Tuomaritriona jatkavat suomalaisen tanssitaiteen ja kilpatanssin legendat Jukka Haapalainen, Helena Ahti-Hallberg sekä Jorma Uotinen. Syksyn suurimman show'n tirehtööreinä toimivat Vappu Pimiä ja Ernest Lawson.

Masked Singer Suomi

9.9. alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Lauantai-illat muuttuvat jälleen suureksi kysymysmerkiksi, kun Masked Singer Suomi palaa uudella kaudella MTV:lle! Supersuosittu arvausleikki vyöryttää lavalle uusia hahmoja, yllätyskäänteitä, lukuisia vihjeitä ja kaksi uutta etsivää! Maria Veitola ja Janne Kataja saavat tällä kaudella rinnalleen kovassa nousussa olevan pop-ikoni Benjamin Peltosen sekä eturivin radiotoimittaja-juontaja Jenni Poikeluksen. Juontaja Ile Uusivuori luotsaa joukon toinen toistaan viihdyttävämpien jaksojen läpi kohti finaalia. Kuka hahmoista lopulta nostaa ilmaan Kultaisen Maskin?

Maajussille morsian

28.8. alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Maajussille morsiamen 16. kaudella kumppanin etsintään lähtevät rohkeasti uudet maajussit ja maajussittaret. Tiloilla hoidetaan lypsykarjaa, lampaita ja hevosia sekä kasvatetaan viljaa, kaalia ja mansikkaa. Akselilta Simojoki-Nurmijärvi mukana on niin useamman polven tilallisia kuin tilan hoitoon vasta totutteleviakin. Kaikilla heistä on haussa maaseudun rauhaa ja maatilan elämää arvostava elämänkumppani jakamaan arkea ja haaveilemaan yhteisestä tulevaisuudesta. Maajussien matkaa rakkauden etsinnässä seuraa juontaja Vappu Pimiä.

Suomen kaunein koti

29.8. alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Tuttu tuomarikolmikko - toimittaja Hanna Sumari, arkkitehti Sini Rainio ja sisustusarkkitehti Tero Pennanen - kiertää jälleen tutustumassa mielenkiintoisiin koteihin eri puolilla Suomea. Uudella kaudella he vievät katsojat kurkistamaan upeita perinteisiä pohjalaistaloja, idyllisiä suomalaisia maalaiskoteja, vanhoja tehtaita ja työläisperheiden taloja, joogastudioita ja valoisia ateljeetiloja. Kaudella on mukana 30 kotia, joista löytyy rustiikkista rouheutta, boheemia ajan henkeä, eurooppalaista runsautta sekä yllättäviä ja rohkeita sisustusratkaisuja suositun modernin asumisen lisäksi.

MasterChef Suomi: Professionals

7.9. alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Uudella MasterChef Suomi: Professionals -kaudella käännetään nupit kaakkoon, kun ammattilaiskokit astelevat MasterChef-keittiöön. Tällä kaudella tehtävät tulevat olemaan vaikeampia ja pudotukset rajumpia, eikä keskinkertainen suorittaminen keittiössä riitä enää mihinkään. Kovan tason myötä myös tutut tuomarit, huippukokit Kape Aihinen ja Henri Alén, joutuvat aiempaa hankalampien päätösten eteen. Kolmannen tuomarin paikan jakavat aiemmilta MasterChef-kausilta tutuksi tullut chef patron Helena Puolakka sekä uutena remmiin hyppäävä huippukeittiömestari Tommi Tuominen, joka tunnetaan muun muassa Demo- ja Finnjävel -ravintoloistaan.

Ensitreffit alttarilla

10.10. alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Rakastetun Ensitreffit alttarilla -ohjelman 10. kaudella kuusi sinkkua laittaa koko elämänsä ja sydämensä peliin sanomalla alttarilla ”tahdon” täysin tuntemattomalle ihmiselle, jonka asiantuntijat ovat valinneet hänen rinnalleen. Kolme toisilleen tuntematonta avioparia joutuu kokemaan parisuhteen ylä- ja alamäet pikakelauksella, kun häiden jälkeen arjen koittaessa alkaa selvitä, ovatko he todella luotuja toisilleen. Ohjelman asiantuntijoina rakkauden asialla nähdään viime kaudelta tuttu kolmikko: ohjelman konkari kirkkoherra Kari Kanala, ratkaisukeskeinen terapeutti Hanna Myllymaa sekä erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Tapani Alanen.

SUOSIKKIEN UUDET KAUDET

Aarrepaja

29.8. alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Aarrepajan ovet ovat taas auki! On siis jälleen aika nostaa elämää nähneet ja huonoon kuntoon menneet, mutta rakkaat ja muistorikkaat esineet jalustalle ja kunnostaa ne arvoiseensa loistoon. Aarrepajan toisella kaudella kunnostettavaksi tuodaan muun muassa jukeboksi, 200-vuotias tupakello, Kiss-yhtyeen soivat figuurit ja sotakirjeenvaihto, joka halutaan säilyttää luettavana myös tuleville sukupolville. Sarjan juontajana jatkaa sydämellinen ja aurinkoinen pajan hengetär Jenni Pääskysaari.

Grand Designs Suomi

20.9. alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Suomalaisen arkkitehtuurin ja asumisen ohjelma Grand Designs Suomi seuraa sarjan toisellakin kaudella rohkeiden rakentajien taloprojektien toteutumista piirustuspöydältä unelmien kodeiksi. Sarjassa tutustutaan ainutlaatuisiin taloprojekteihin aina Turun saaristosta Kilpisjärvelle saakka. Oman kodin rakentaminen on monen haave, jonka toteuttamiseen tarvitaan paljon tietoa, tahtoa, näkemystä – ja sopiva määrä hulluutta. Arkkitehti Samppa Lappalainen vie meidät seuraamaan talonrakennuksen koko vaiherikasta prosessia iloineen ja vastoinkäymisineen .

Koko Suomi leipoo

20.11. alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Pullahiirten ja herkkusuiden onnenpäivät alkavat, kun Koko Suomi leipoo jälleen! Uusi erä kotileipureita urakoi Backbyn kartanolla kansainvälisten, mutta myös kotoisampien herkkujen parissa. Voiko enemmän olla liikaa, kenen silmänisku käy tuomareiden makuhermoihin? Käykö kermalle köpelösti kesäsäässä ja onko kakku vain päältä kaunis? Jännäksi käy, sillä tähtileipurille on luvassa muutakin kuin keltainen essu. Tällä kaudella kakut kasvavat entisestään! Ohjelman juontajana jatkaa Anne Kukkohovi, ja Markus Hurskaisen rinnalle tuomaroimaan hyppää kondiittorimestari Juliana Hokkanen.

The Harlins

8.11. alkaen, MTV Katsomo

Renny Harlinin mittava työtilaus kolmen The Strangers -elokuvan ohjaajana on vienyt Harlinien tuoreen perheen Bratislavaan. Coco-vauva kulkee mukana kaikkialla, mutta kuinka vauva-arki onnistuu kulisseissa ja Bratislavan kuvausolosuhteissa? Renny ja Johanna ehtivät juuri asettua Miamin kotiinsa ja viettää ihanaa vauva-arkea, kunnes seuraavat projektit vievätkin heidät jälleen uusiin maanosiin. Sopiiko menevä elämäntyyli yhteen tulevaisuuden perhesuunnitelman kanssa? Haave Tammion kesäpaikasta etenee rakennusprojektin muodossa – ehtivätkö suunnitelmat toteutua juhannukseen mennessä?

Sometähtien sinkkuelämää

13.12. alkaen, MTV Katsomo

Julkisuudesta tutut sinkut Anne Kukkohovi, Cristal Snow, Emma Nopanen ja Mikael Sundberg heittäytyvät rakkauden etsintään ja taltioivat deittailuaan päiväkirjakameralla kesän ajan sarjan toisella kaudella. Luvassa on värikäs, vaiherikas ja intiimi kuvaus julkisuuden tuomista paineista sinkkumarkkinoilla sekä kuvaus kesästä, joka on yhtä tunteiden vuoristorataa ylä- ja alamäkineen.

PYSÄYTTÄVÄT JA MIELENKIINTOISET DOKUMENTIT

Uskomattomat ympäristörikokset

17.8. alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Ympäristörikollisuus on maailman kolmanneksi suurin rikollisuuden laji ase- ja huumerikollisuuden jälkeen. Se on järjestäytynyttä, ammattimaista ja mittakaavaltaan valtavaa: Interpolin arvion mukaan ympäristörikollisuus tuottaa vuosittain 110–281 miljardia dollaria. Suomessa ympäristörikosten määrä nousi ennätyksellisen suureksi 2020-luvulla. Sarja käsittelee neljän ympäristörikoksen kautta koko Suomea koskevaa ilmiötä, jossa usein moniongelmaiset yritykset ovat järjestelmällisesti hakeneet taloudellista hyötyä piittaamattomilla ja ympäristöä tuhoavilla keinoilla.

Siltsu

14.9. alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Jari Sillanpää on ylistetty ja rakastettu täyden kymppirivin tangokuningas, horjahti syvälle huumeidentäyteiseen elämään. Neliosainen dokumenttisarja selvittää, mitä koko kansan Jarille oikein tapahtui ja miksi. Siltsu on tarina matkasta raketin lailla kuuluisuuteen ja sen kääntöpuolelle.

Linda

12.10. alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Linda on tarina lahjakkaasta ja taitavasta viulistista, jonka elämää säestävät ristiriidat. Itseinho ja riittämättömyyden tunne eivät ole suitsineet halua esiintyä, menestyä tai olla esillä. Linda Lampenius oli kiltti, miellyttämishaluinen kympin tyttö, joka on kiertänyt maailmaa viulu kainalossa 8-vuotiaasta lähtien. Myöhemmin hän päätyi tekemään rohkeita ja epäsovinnaisiakin asioita – kuitenkin omilla ehdoillaan. Linda kertoo muusikosta, joka on saanut ja saavuttanut paljon, mutta maksanut siitä kovan hinnan. Avoimuus ja sinisilmäisyys ovat kostautuneet monta kertaa jättäen syvät haavat. Silti mikään ei päihitä halua tulla kuulluksi ja kuunnelluksi .

Matti Nykänen – Elämä on laiffii

15.11. alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Dokumenttisarja sukeltaa vuonna 2019 menehtyneen kaikkien aikojen mäkisankarin ja superjulkkiksen Matti Nykäsen elämän merkittävimpiin käännekohtiin aina uran alkumetreistä dramaattiseen kuolemaan. Sarjassa nähdään hätkähdyttävää ja ennen julkaisematonta materiaalia Matin elämänvarrelta ja tavataan niitä henkilöitä, jotka oikeasti tunsivat Matin ja tietävät, millainen mies lööppien takaa todellisuudessa löytyi. Kuusiosaisen sarjan on ohjannut Kultaisella Venlalla palkittu Sami Kieksi.

Veitola.doc

28.12. alkaen, MTV Katsomo

Veitola.doc on dokumenttisarja, jossa journalisti Maria Veitola sukeltaa ajassamme puhututtavien ja ristiriitaisten aiheiden pariin. Veitolan luotsaama ja ohjaama dokumenttisarja antaa äänen heille, joiden elämässä tämän hetken otsikoissa pyörivät ilmiöt ovat arkipäivää. Sarjan toisellakin kaudella Veitola tuo esille päähenkilöiden kokemaa todellisuutta ja elämää mahdollisimman aidosti ja sensuroimatta, itsensä likoon laittaen.

SYYSILTOJEN TÄYDELTÄ DRAAMAA

Estonia

12.10. alkaen, MTV Katsomo+

Tulevan syksyn odotetuin draamatapaus kertoo autolautta M/S Estonian traagisesta merionnettomuudesta, joka järkytti syksyllä 1994 syvästi koko maailmaa. Kahdeksanosainen sarja tutkii uhrien, pelastuneiden, läheisten ja tutkijoiden koskettavien henkilötarinoiden kautta sitä, miten on mahdollista, että 852 ihmistä menetti henkensä ilman että kukaan on siitä vastuussa. Miikko Oikkosen luoma ja Måns Månssonin sekä Juuso Syrjän ohjaama suurdraama kunnioittaa menneisyyttä ja käsittelee selviytymistä, uhrautumista, vastuuta ja totuuden etsintää. Se vie katsojansa syvälle tapahtumien keskelle ja antaa äänen niille, jotka eivät enää pysty tarinaansa kertomaan.

Salatut elämät

7.8. alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Ikisuosikki Salatut elämät palaa ohjelmistoon kesätauon jälkeen elokuussa. Vahva on se harhaluulo, että totuus pelastaa. Suhdesäpinää ja läheisriippuvuutta on tarjolla, mutta aito rakkaus ei tunnu juurtuvan Pihlajakadun kiveykseen millään. Kun arka sydän avautuu, rakkain riuhtaistaan raa’asti pois. Laitelan perheessä eivät huoneet riitä asukkaille, eikä Sievisilläkään arki ole perheillallisia. Taalasmailta irtoaisi perheen sisäisiä siirtoja muillekin jaettavaksi. Kuka palaa, kuka karkaa, kuka joutuu putkaan?

Maria Kallio

17.8. alkaen, C More

Leena Lehtolaisen rikosromaaneihin pohjautuva Maria Kallio saa odotettua jatkoa. C More -alkuperäissarjan toisella kaudella Maria Kallio (Elena Leeve) palaa töihin äitiyslomaltaan. Koivulle (Leo Sjöman) Marian paluu on ristiriitainen, koska hän kokee jäävänsä ulkopuolelle Marian elämän isoista käänteistä. Koivu ihastuu tutkijana aloittavaan Anu Walliniin (Seidi Haarla), mikä saa Marian tuntemaan itsensä ulkopuoliseksi. Kauden aikana koko poliisipiiriä koskettaa suuri tragedia.

Onnela

23.11. alkaen, MTV Katsomo+

C More -alkuperäissarja Onnela jatkuu viidennen kauden jaksoin. Saara (Elena Leeve) kipuilee uransa kanssa ja Antti (Eero Ritala) on oma epävarma itsensä, eikä aina ymmärrä vaimonsa tarpeita. Meten (Anna-Maija Tuokko) ja Markuksen (Max Forsman) parisuhteen tasapainoa puolestaan koetellaan, kun Mette perustaa ystävänsä Kristiinan (Saara Kotkaniemi) kanssa kauneushoitolan.

Aallonmurtaja

14.12. alkaen, MTV Katsomo+

C More -alkuperäissarja Aallonmurtajan neljännellä kaudella äitien pahat teot kostautuvat seuraavaan polveen. Aaltosten perheen rikollisbisneksiä johtaa äiti Tuula (Maria Ylipää) sillä aikaa, kun isä Upi (Turkka Mastomäki) istuu vankilassa. Tuula on kova pomo, joka vaatii vähintään saman kunnioituksen kuin miehet. Kun sitä ei tule, vihainen Tuula tekee kuolemanvakavan virheen. Lapset Luke (Aleksi Kaukamo) ja Inari (Sara Pehrsson) haluaisivat eroon perheen synkästä perinnöstä, mutta syöksyvät äitinsä vanavedessä keskelle kansainvälistä ihmiskauppaa ja huumebisnestä. Aaltosia on vastassa baltialainen rikollisliiga, jonka johdossa on kenties Tuulaakin kovempi nainen. Naiset ottavat yhteen henkensä kaupalla, mutta kuinka paljon Tuula on valmis uhraamaan?

AJANKOHTAISAIHEITA JA UUTISIA KOKO PÄIVÄKSI

Huomenta Suomi ja Viiden jälkeen

19.8. sekä 14.8. alkaen, MTV Katsomo ja MTV3

Uutispäivä on elokuusta alkaen kattavasti täytetty, kun pidempiin lähetysaikoihin palaava Huomenta Suomi ja alkuillan Viiden jälkeen palaavat ruutuihin. Huomenta Suomi taustoittaa tuttuun tapaan politiikan käänteet meiltä ja muualta, tarttuu kuumimpiin puheenaiheisiin ja haastattelee kiinnostavimmat henkilöt. Uutisia, säätietoja ja urheilua perataan puolen tunnin välein. Viiden jälkeen jatkuu tutulla ohjelmapaikalla jokaisena arkipäivänä kello 17. Ohjelmassa perehdytään kuumiin ajankohtaisaiheisiin, puhututtavimpiin ilmiöihin sekä kiinnostavimpiin henkilöihin.

Rikospaikka

syyskuussa, MTV Katsomo ja MTV3

Syyskuussa jatkuva Rikospaikka on Suomen ainoa ajankohtainen viikoittainen rikosohjelma, jota juontavat pitkän linjan rikostoimittajat Pekka Lehtinen ja Tiia Palmén. Rikospaikassa pureudutaan tuoreimpiin rikostapauksiin rikospaikkojen ja studiohaastattelujen kautta. Lisäksi kerrotaan vanhoista rikosjutuista ja avataan sitä, miten tapaukset selvitettiin. Erilaisia rikoksia murhista kyberjuttuihin ja asuntomurroista järjestäytyneeseen rikollisuuteen käsitellään laajasti eri näkökulmista.

Asian ytimessä

syyskuussa, MTV Katsomo ja MTV3

Asian ytimessä tarttuu tiukasti viikon tärkeimpiin puheenaiheisiin ja tarjoilee ajankohtaiset haastattelut sekä tarinat uutisten taustalta. Tunnin mittaisen suoran lähetyksen MTV:n uutisstudiolta juontaa syksyllä ohjelman puikkoihin palaava Jaakko Loikkanen.

MAAILMANLUOKAN URHEILUA

MTV3

Liiga-otteluita seurataan kerran viikossa syyskuusta alkaen MTV Subilla tai MTV3:lla. Jokaisen MM-rallin huipentava Power Stage sekä rallistudio nähdään myös MTV3:lla.

MTV Sub

MTV Subilla nähdään muun muassa Timanttiliigan finaalin ensimmäinen päivä (16.9.), Mestis-ottelu kerran kuussa (kauden avaus 21.9.) sekä NFL-ottelu kerran kuussa syyskuusta alkaen. Lokakuusta alkaen jännitetään NHL-otteluiden parissa kerran viikossa.

C More

C Moren urheiluvalikossa nähdään muun muassa jalkapallon Mestarien liiga, La Liga, Serie A, jääkiekon Sveitsin liiga ja SHL, WTA-tennistä sekä tuhti kattaus moottoriurheilua, kuten rallin EM-sarja sekä rallicrossin ja motocrossin MM-sarjat.