MTV vauhdittaa yritysten kasvua massamedian voimalla – tavoitteena uuden mediarahastoyhtiön kanssa suomalaiset menestystarinat

AJANKOHTAISTA

|

( PÄIVITETTY 08.09.2021 )

12.08.2021

Suomen johtava kaupallinen tv-yhtiö MTV toi uudenlaisen Media for Equity -rahoitusmallin ensimmäistä kertaa Suomeen vuonna 2015. Nyt mediarahastotoiminta kehittyy, kun MTV aloittaa yhteistyön uuden Nordic Ventures -mediarahastoyhtiön kanssa.
Suomessa vielä harvinainen Media for Equity -rahoitusmalli antaa kasvuyrityksille mahdollisuuden päästä käsiksi laajempiin suomalaisyleisöihin ja kokea, miten massamarkkinointi voi vauhdittaa liiketoiminnan kasvua. Kotimainen mediarahastoyhtiö Nordic Ventures keskittyy MTV:n kanssa erityisesti kuluttajaliiketoimintaa harjoittaviin kasvuyrityksiin, jotka tarvitsevat apua tuotteen tai innovaation saattamisessa suuren yleisön tietoisuuteen.
Nordic Ventures käyttää sijoitustyökalunaan MTV:n kanavien ja digitaalisten mediatuotteiden tarjoamaa näkyvyyttä operoiden vahvalla medianäkyvyydellä, myynnin ja markkinoinnin konsultaatiolla sekä suorilla pääomasijoituksilla. Sijoituskohteiden liikevaihto voi olla alussa pieni mutta kasvupotentiaali merkittävä.
”Korona-aika on vauhdittanut monien yritysten ja palveluiden siirtymistä yhä vahvemmin verkkoon – saanut yritykset etsimään uusia kasvumahdollisuuksia. Haluamme olla mukana synnyttämässä ja kasvattamassa suomalaisia menestystarinoita. Meille luonteva keino tähän on oman massamediamme valjastaminen, sen mahdollisuuksien hyödyntäminen. MTV:n tv- ja videomainonta on loistava kombo etenkin, kun haetaan kuluttajaliiketoiminnan tai verkkokauppaliiketoiminnan kasvua”, kiteyttää MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen.

Uuden Nordic Ventures -mediarahastoyhtiön perustajina joukko kokeneita media-alan, kasvuyritysten ja sijoitustoiminnan ammattilaisia

Kotimaisen mediarahastoyhtiö Nordic Venturesin (Nordic Media Ventures Oy) perustajanelikko on tulevissa sijoituskohteissa mukana aktiivisina omistajina varmistaen yhdessä tavoitellun kasvun. Jarkko Nordlundilla on pitkä kokemus kaupallisen median ja kasvun rakentamisesta. Hän on työskennellyt lukuisten yritysten hallituksissa ja johtanut liiketoimintaa mm. Universal Musicilla, MTV:llä ja MTG:llä.
Sami Vikback tuntee massamedian ja liikkuvan kuvan vaikuttavuuden. Hän on luonut ja vauhdittanut kasvua johtamalla liiketoimintaa mm. Clear Channelilla, Discoveryllä, MTV:llä ja TV5:llä.
JP Virtanen on kokenut kasvuyhtiöiden neuvonantaja ja sijoittaja. Hän on ollut perustamassa lukuisia kasvuyhtiöitä kuten Moi Mobiilin ja digikonsulttiyhtiö Avauksen. Sijoituspuolella hän on perustanut Avanto Venturesin ja toimii myös tällä hetkellä Verona Venturesin osakkaana ja vetäjänä. Aiemmin hän on toiminut media-alalla toimitusjohtajana Talentum Digital Mediassa ja Medianorth Groupissa.
Juha Saarisella on pitkä kokemus toiminnasta pääomasijoittajien kanssa yritysten johto- ja hallitustehtävissä sekä kanssasijoittajana mm. LUMENE, Silmäasema ja Indoor Group yrityksissä. Saarisella on myös vahva kokemus startup-sijoittajana ja neuvonantajana, jonka ansiosta monet eri toimialojen kasvuyritykset ovat löytäneet markkinansa.
”On hienoa päästä vauhdittamaan yritysten kasvua Suomen johtavan kaupallisen tv-yhtiön MTV:n kanssa. Olemme ideaali kumppani sellaisille kaupallisen potentiaalin omaaville kasvuvaiheen yrityksille, jotka haluavat kasvattaa myyntiään ja tunnettuuttaan nopeasti ja kattavasti ilman, että heidän tarvitsee erikseen investoida mainontaan ja markkinointiin. Kuten mikä tahansa vastuullinen sijoitusyhtiö, valitsemme kohteemme huolellisesti. Olemme myös aktiivisia, kohteemme päivittäiseen toimintaan osallistuvia omistajia, jotka varmistavat yritysten kasvun ja menestyksen”, kertoo Nordic Venturesin hallituksen puheenjohtaja Jarkko Nordlund.